3 oktober 2015
10:30

Sunnersta AIF

Referat: IK Fyris - Sunnersta AIF

Vi avslutade årets seriespel i P14 G2 med en hemmamatch mot SAIF. Strålande väder mötte oss och publiken på Stenhagens IP. Matchen i våras mot SAIF var väldigt jämn där vi till slut lyckades vinna med 5-4 och vi hoppades verkligen att få avsluta säsongen med en stark insats och förhoppningsvis även en vinst.

Fyris öppnade matchen väldigt positivt men lyckades inte få utdelning på sina chanser. Det var helt klart vi som dominerade bollinnehavet men under några olyckliga minuter i mitten av första halvlek ställde SAIF snabbt om från försvar till anfall och gjorde mål på tre raka anfall. Det kändes grymt med 0-3 i baken samtidigt som vi spelade bra, men när vi gör så stora kollektiva misstag mot så här pass bra lag så straffar det sig snabbt. Killarna började hänga med huvudet men krigade sig så småningom tillbaka in i matchen igen. Men tyvärr fanns inte skärpan där idag och avsluten gick utanför, över eller mitt på målvakten i SAIF.

Andra halvlek hade en liknande matchbild men genom att ändra från 4 till 5 mittfältare så undvek vi de där stora hålen centralt ur vilka SAIF skapade sina farligheter. Fyris kämpade tappert tiden ut för att få till en reducering men det var inte vår dag idag alls och matchen slutade 0-6. Firat gjorde matchdebut som målvakt i andra halvlek och gjorde en fin insats. Samtliga ombytta 17 spelare var delaktiga i säsongens sista seriematch.

Efter slutsignalen samlades vi i omklädningsrummet där killarna duschade, bastade och hade trevligt tillsammans. Därefter promenerade vi till Restaurang Stenkakan och åt pizza tillsammans som avslutning på säsongen. Vi ledare passade på att tacka killarna för sina insatser i laget och klubben under 2015 och det blev Jacob som fick årets utmärkelse för största träningsflit vilket belönades med en biocheck på 100 kr.

Kom ihåg att den riktiga avslutningsaktiviteten med P01 återstår! Mer information om resan till Friends Arena den 12/10 kommer inom kort.